ALIM1845.jpg
Marketing- en Communicatiebureau

Vrouwen in de townships zijn de sleutel; project uVuyo helpt

Geraakt door de verhalen uit de townships worden Annie en Regina de volgende dag uitgenodigd door de kerkelijke gemeenschap van Stellenbosch. Een aantal vrijwilligers van deze gemeente werkt aan een project dat de naam uVuyo kreeg. Dat betekent; Made with joy (Gemaakt met plezier).

Dit project leert vrouwen uit de township Kayamandi, die geen werk hebben en geen vak hebben geleerd, om mooi handwerk te maken. Ze leren de verschillende borduursteekjes maken en moeten dat thuis oefenen. De week daarna laten ze hun resultaten aan de vrijwilligers zien. Wanneer ze alles goed beheersen mogen ze iets maken zoals een kussenhoes, gastendoekje of  knuffel, met de kans dat dat verkocht wordt. Op deze manier leren ze een vak, verdienen ze hun eigen geld en krijgen daarmee hun eigen waardigheid terug. “Om hen een hart onder de riem te steken, kochten we mooi handwerk van de dames uVuyo om mee te nemen naar Nederland. Wat waren ze trots dat hun spullen naar zo’n ver land gingen; een glimlach van oor tot oor was onze beloning,“ vertelt Regina. Met de spullen van uVuyo stonden Annie en Regina op de Sterrenfair van Bloemencentrum De Oude Proeftuin in Rockanje, waar veel mensen dit unieke handwerk kochten.  “De contacten met Zuid-Afrika zijn gelegd. Nu gaan we overleggen hoe we deze producten nog verder in Nederland onder de aandacht kunnen brengen; in ieder geval in combinatie met een aantal evenementen van de Health Promoters in het volgend jaar.”

Zou je nog iets van hun willen kopen of wellicht wil je het in je winkel leggen? Neem dan contact met mij op: reginaeggink@some-time.nl


Succesvolle Fundraisingactie

CNS De Nieuwe Weg stond stil bij de Health Promoters.